9 Mart 2018 tarihinde düzenlenen panele şube müdürleri, Ramazan TÖNGEL ve Ramazan AKYOL, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelde Mehmet Akif Ersoy’un çok yönlü kişiliği vurgulandı. Her alanda kendini mükemmel şekilde geliştiren Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu büyük katkılardan bahsedildi. Hayatının trajedilerle dolu olduğu, buna rağmen vatanı her şeyin üstünde gördüğü, vatan savunmasının yalnızca kanla değil alın teri, gözyaşı ve mürekkeple de verileceği anlayışı üzerinde duruldu. Kendi kişiliği ve eserleri ile Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yansıtan bir dava adamı olduğu dile getirildi. İstiklal Marşı’nın daha iyi anlaşılması ve yaşatılması için bir Mehmet Akif Ersoy Enstitüsünün kurulması gerektiği ifade edildi. Mehmet AKİF Ersoy’un Yunus Emre ve Süleyman Çelebi gibi zor zamanların şairi olduğu ve bu şairlerin eserlerinin sonsuza dek yaşayacağı söylendi. Herkesin evinde muhakkak bir Safahat’ın bulunması gerektiği ve Safahat’ın millet hayatı için temel bir kaynak olduğu dile getirildi. Mehmet Akif ‘in eserlerinden hareketle Asım nezdinde Türk gençliğinde olması gereken özellikler vurgulandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Marşı yazma yarışmasına özellikle Mehmet Akif’in katılmasını istediği Mehmet Akif ile Mustafa Kemal arasında iyi ilişkileri olduğu ve kurtuluş mücadelesinde Mustafa Kemal’in yanında yer almayı tercih ettiği ifade edildi.
İstiklal Marşımızın hangi şartlar altında yazıldığı hakkında bilgi veren konuşmacılar İstiklal Marşımızın her bir kelimesinde, dizesinde İslamiyet ve Türk tarihinden izler bulunduğunu belirttiler.