ORDU FATSA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Robotik Kodlama Festivali

Robotik Kodlama Festivali

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hayata geçirilen, 202 öğretmen ve yüzlerce öğrencinin robotik ve kodlama eğitimi aldığı Fatsa Kodluyor Projesi kapsamında düzenlenen festival ile öğrencilerimiz tasarladıkları projelerini ziyaretçilere sunma fırsatı buldular. İl genelindeki tüm resmi ve özel okulların katılımına açık olan festivale çevre ilçelerden de katılım yoğun oldu. İstanbul'dan özel bir firmanın getirdiği simülasyon platformları da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.  Ordu'da ilk defa düzenlenen ve 2 gün süren festival sayesinde hem öğrencilerimiz hem de diğer ziyaretçiler 21. Yüzyıl becerileri arasında yer alan robotik ve kodlamayı yakından tanıma fırsatını yakaladılar.

 

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında 2.si düzenlenecek olan festival hazırlıkları devam etmektedir. 

07-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-202007-10-2020

 

07-10-2020


FATSA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2.  FATSA ROBOTİK VE KODLAMA FESTİVALİ

ŞARTNAMESİ

(2020)

 

ÖNSÖZ

Bu yönerge, Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Büro tarafından yürütülen Fatsa Kodluyor Projesi kapsamında yapılacak olan 2. Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali'ne katılacak öğrenci ve öğretmenlere rehberlik etmesi amacı ile hazırlanmıştır.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönemi içerisinde Ordu ili genelindeki tüm resmi ve özel okul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek olan 2.Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali'nde öğrencilerin takım halinde çalışma yeteneklerini, İnovatif düşünme, girişimcilik ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, kodlamaya gönül veren kitleleri bir araya getirmek ve öğrencilere bilimi sevdirme çabası öne çıkmaktadır. Bununla beraber yıl boyunca Fatsa'da ve diğer ilçelerde kodlama atölyelerinde yapılan kodlama ve yazılım alanındaki çalışmaların, yapay zeka uygulamalarının, okullarımız bünyesinde gerçekleştirilen bilişim ve teknoloji içerikli projelerin sergilenmesi planlanmıştır.  

Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce organize edilen ve Fatsa Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilecek olan festivale Türkiye'nin farklı noktalarından robotik, simülasyon ve yazılım firmaları da katılım sağlayabilirler.  

Festival, projelerini tanıtmak isteyen ve yarışmalarda derece alarak başarısını taçlandırmak isteyen bilim ve teknoloji severlerin katılımına açıktır.

Fatsa Kodluyor Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan 2. Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali'nde siz değerli bilim ve teknoloji severleri projeleriniz, yeni fikir ve inovasyon projelerinizle aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Başarılar Dileriz.

"Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali Yürütme Kurulu"

 1- Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali Teması

1.      İl genelindeki öğrencilerimizin bireysel veya ekip olarak hazırlamış oldukları robotik ve kodlama içerikli projeler.

2.      Öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırlamış oldukları özgün yazılım ve tasarım projeleri.

3.      İl genelindeki öğrencilerimizin sergilemek istedikleri yazılım, tasarım ve robotik alanındaki diğer projeler.

4.      Yarışma kategorilerine uygun hazırlanan projeler,

 

2- Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali Amacı:

Ordu genelindeki tüm resmi ve özel okul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali'nin temel amacı: Türk Millî Eğitiminin amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin takım halinde çalışma yeteneklerini, İnovatif düşünme, girişimcilik ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, kodlamaya gönül veren kitleleri bir araya getirmek ve öğrencilere bilimi sevdirmektir. Bununla beraber yıl boyunca Fatsa'da ve diğer ilçelerde kodlama atölyelerinde yapılan kodlama ve yazılım alanındaki çalışmaların, okullarımız bünyesinde gerçekleştirilen bilişim ve teknoloji içerikli projelerin sergilenmesi planlanmıştır. 

3. Robotik ve Kodlama Festivali'nin Hedefleri:

  • Zamanının çoğunu bilgisayar ve tablet gibi bilişim teknolojileri ile geçiren çocukların; bu zamanı kendi istekleriyle eğlenerek öğrenmeye ayırmasına teşvik etmek.
  • İlimiz genelindeki tüm öğrencilerin, içinde bulundukları farklı koşullara rağmen kodlama- robotik ve diğer alanlarda projeler geliştirebileceğinin farkındalığını oluşturmak.
  • Öğrencilerin çalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak.
  • Gelişen teknoloji ile iç içe yaşayan öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanında özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, yeni teknolojiler geliştirme özgüvenine sahip  bireyler olmalarını sağlamak
  • Öğrencilerimizin takım halinde çalışma, girişimcilik ve iletişim becerilerinin gelişmesini sağlamak.
  • Bilişim teknolojileri alanında potansiyeli olan öğrencilerinin keşfedilmesi ve bu öğrencilere proje hazırlama, geliştirme ve sunum alanında deneyim kazandırmak.
  • Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali ile robotik ve yazılım alanında somut ürünler ortaya çıkararak çeşitli ders kaynakları üretmek. Üretilen bu Proje Rehber Kaynaklarının ilimizdeki kodlama atölyelerinde kullanılmasını sağlamak.

 

4. Festivalin Hedef Kitlesi:

Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali' ne Ordu İli genelindeki tüm resmi ve özel okul öğrencileri ( Proje danışman öğretmenleri eşliğinde) katılabilecektir.

 

5.    Festival Kategorileri

 

-          Özgün Proje Tanıtım ve Gösteri Kategorileri

            Ordu ili genelindeki kodlama atölyelerinde yapılan kodlama ve yazılım alanındaki             çalışmaların veya okullar bünyesinde gerçekleştirilen bilişim ve teknoloji içerikli                        projeleri kapsamaktadır.

Proje Konusu

Açıklama

Takım

Yazılım ve Tasarım

Web Sayfası, Mobil Uygulama vs. Sınırlama yoktur.

En fazla 3 Öğrenci ve 1 Danışman Öğretmen

Robotik Uygulama

Abilix - M-bot ? Lego ? Aurdiuno vb.

En fazla 3 Öğrenci ve 1 Danışman Öğretmen

 

-          Yarışma Kategorileri

Seçici Kurul tarafından değerlendirilip ödüllendirilecek olan kategorileri kapsamaktadır.

Proje Konusu

Açıklama

Takım

Çevre ve Şehircilik

Doğal kaynakların verimli kullanılması, ekolojik dengenin ve çevrenin korunması, atıkların geri kazanılması, enerji kaynaklarının etkin kullanılması, çevre kirliliği ve benzeri konularda uygulanabilir ve sürdürülebilir teknolojik proje fikirlerini kapsar.

En fazla 3 Öğrenci ve 1 Danışman Öğretmen

Ulaşım

Daha güvenli, daha hızlı, daha kolay ve daha ekonomik şekilde ulaşımı sağlamak için mevcut ulaşım sistemlerinde inovasyon ve yeni fikirleri kapsamaktadır.

En fazla 3 Öğrenci ve 1 Danışman Öğretmen

Sağlık ve İlkyardım

Sağlık koşullarını ve ilk yardım faaliyetlerini iyileştirecek, mevcut sorunlara, hastalıklara, hastalıkların tanı ve tedavi süreçlerine yönelik çözümler üretecek, kullanılan cihaz ve teknolojilere millî malzemeler ile yenilik ve tasarım katacak, var olan sağlık hizmetlerine erişilebilirliği kolaylaştıracak, sağlık çalışanlarının ve ilk yardım yapma yetkisine sahip kişilerin yaşadıkları problemleri çözecek teknolojik proje fikirlerini kapsar.

En fazla 3 Öğrenci ve 1 Danışman Öğretmen

Tarım

Tarımsal kalkınma ve bölgesel sorunların çözümünde kullanılabilecek teknolojik proje fikirlerini kapsar.

En fazla 3 Öğrenci ve 1 Danışman

Öğretmen

6.      Katılım Başvuru Koşulları

§  Fatsa Robotik ve Kodlama Festivali 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönemi içerisinde Fatsa Hükümet Konağı önünde yapılacaktır.

§  Başvuru için 30 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.

§  Sergi Başvuru Formu https://bit.ly/fatsasergi bağlantısı üzerinden,

§  Yarışma Başvuru Formu https://bit.ly/fatsayarisma bağlantısı üzerinden doldurulacaktır. 

§   

(Form Çevrimiçi doldurulacaktır.)

 

 

  • Festival katılımcı ekip en az 1 (bir) öğrenci ve 1(bir) danışman öğretmen, en fazla 3 (üç) öğrenci ve 1 (bir) danışman öğretmenden oluşur.
  • Danışmanlar, festival başvurularının başlamasından festival bitimine kadar katılımcı öğrencilere rehberlik etmek durumundadırlar.
  • Festivale katılacak çalışmalar öğrencilerin gelişim seviyesine uygun olmalıdır.
  • Eserlerin içeriği veya ismi, bölücü, yıkıcı, genel ahlak çerçevesine aykırı olamaz.
  • Yarışma kategorilerine yeterli sayıda başvuru olmaması durumunda o kategoride değerlendirme yapılmayacaktır.
  • Yarışma şartlarına uymayan ve yanlış beyanla gönderildiği tespit edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Eser değerlendirmeden geçmiş ve ödül almış olsa bile, yarışma şartlarına uygun olmayan bir durumun tespiti halinde Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, ödül parasını geri alma hakkına sahiptir.
  • Jüri değerlendirmesi sonucunda ödüle değer proje bulunmaması halinde, ilgili kategoride ödül verilmeyecektir.
  • Proje sahipleri telif hakları konusunda her türlü hukuki ve cezai sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul eder.
  • Yarışmada ödüle değer görülen projeler hiçbir telif hakkı ya da ek ödeme yapılmadan Müdürlüğümüzün tüm yayın mecralarında (web sitesi, sosyal medya, dergi vb.) yayınlanabilir. Katılımcılar projelerinin bu kapsamda Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılmasını kabul etmiş sayılırlar.
  • Yarışmaya katılım için gönderilen her türlü görsel ve işitsel malzeme, yarışmanın tanıtımı için basılı medya ve internet dahil diğer tüm medyalarda yayınlanabilir.
  • Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü  yarışmanın genel veya özel şartlarında, herhangi bir sürecinde öngörülemeyen bir durum hâsıl olduğunda, katılım şartlarında ve kategorilerde yer alan hükümlerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • Katılımcılar etkinliklerini ve yarışmalarını kendi ekipmanları ile yapacaklardır.
  • Katılımcı ekipler için Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından stant, katlanır çadır, elektrik vb. desteği sağlanacaktır.
  • Soru görüş ve öneriler için:

(0452) 423 11 51 ? Özel Büro |  teknofatsa.com  | fatsakodluyor@gmail.com 

 

 

 

7.      FESTİVAL VE YARIŞMA YÜRÜTME KURULU

 

Sıra No

Adı Soyadı

Kurumu/Okulu

Ünvanı

Komisyon Görevi

1

Saygın ATİNKAYA

Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

İlçe Millî Eğitim Müdürü

Komisyon Başkanı

2

Cemal ŞAHİN

Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Özel Büro-Proje Uzmanı

Komisyon Üyesi

3

Suat ÇAĞMAN

Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Özel Büro-Proje Uzmanı

Komisyon Üyesi-Festival Koordinatörü

4

Erçin OYMAN

Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Özel Büro-Proje Uzmanı

Komisyon Üyesi

5

Bedii GENÇLER

Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Özel Büro-Proje Uzmanı

Komisyon Üyesi

6

Doğan KARTAL

Meşebükü Ortaokulu

Bilişim Tekn. Öğretmeni

Komisyon Üyesi

7

Bayram ATEŞ

Fatsa Fen Lisesi

Bilişim Tekn. Öğretmeni

Komisyon Üyesi

8

Serhat KOÇHİSARLI

Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi

Bilişim Tekn. Öğretmeni

Komisyon Üyesi

9

Atılım ÇİFTÇİ

Gazi MTAL

Bilişim Tekn. Öğretmeni

Komisyon Üyesi

10

Oğuzhan SAYRAÇ

Sakarya Ortaokulu

Bilişim Tekn. Öğretmeni

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ata Caddesi Hükümet Konağı B Blok Kat 2 Fatsa/ ORDU - 0 452 423 1151

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.